Partners Real Estate Futureproof | Crozzroads, Sally van Duinen

Geschreven door: Fay

26 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner Crozzroads, vertegenwoordigd door Sally van Duinen, CEO.

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

Toen wij te horen kregen van het initiatief ‘de allereerste online beurs van de wereld speciaal voor vastgoed’, was voor ons de keuze snel gemaakt. Wij zijn voorstander van vernieuwing en digitalisering en dit platform biedt ons de mogelijkheid om de waarde van de interactieve presentatietools van Crozzroads die ten alle tijde inzetbaar zijn te laten zien. Daarnaast biedt de beurs de mogelijkheid om je niet alleen als bedrijf te laten zien, maar ook als mens. Je kan blijven netwerken. Je zit thuis, op kantoor, maar ook weer niet.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

De eerste editie van de online beurs heeft het voor Crozzroads mogelijk gemaakt om op een podium te staan waarin wij ons verhaal konden vertellen en tegelijkertijd konden wij aan iedereen laten zien dat de tools niet alleen tijdens fysieke meetings inzetbaar zijn, maar juist ook in te zetten zijn in een tijd zoals nu ‘op afstand’.

Tijdens de eerste editie heeft Crozzroads twee verschillende breakout-sessies georganiseerd. De eerste sessie stond in het teken van de nieuwe presentatie tool ‘Sally’. De tool, ontwikkeld in samen werking met G&S Vastgoed, maakt dynamisch presenteren mogelijk. Sally is de volgende generatie presentatiesoftware met alle tools voor het vertellen van jouw stories binnen handbereik, zodat je strakke dynamische presentaties kunt maken en jouw boodschap interactief duidelijk en effectief kunt overbrengen.

Samen met Gemeente Amsterdam, Certitudo, Wonam, De Wijde Blik en Colliers hebben wij de tweede breakout-sesie ‘Gebiedscommunicatie’ georganiseerd. Een sessie waarin de samenwerking met verschillende stakeholders en het gebruik van de interactieve 3D tools zoals de digitale maquette centraal stond.

Voor o.a. vastgoedontwikkelaars en makelaars is het belangrijk om goed het verhaal te kunnen vertellen van een gebied of gebouw. De digitale gebiedsmaquette en de interactieve 3D tool op gebouwniveau maakt dit mogelijk. De tools maken het mogelijk om een goed gevoel te geven wat er staat te gebeuren en waar wat zit in een gebied en/of gebouw. Een pluspunt is ook dat de tools dynamisch zijn en continue aangepast kunnen worden.  

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events?

Het mooie van een online beurs is dat je geen locatie nodig hebt en het ten alle tijde georganiseerd kan worden. Dat heeft de eerste editie wel bewezen. Binnen 3-4 weken was de eerste online beurs voor de vastgoed een feit. De ervaringen van een online beurs, de presentaties die zijn gegeven en de contactmomenten waren veel intenser. Bezoekers waren meer gefocust en de contacten waren sneller gelegd.

Een grote groep is klaar om alleen nog maar naar online beurzen te gaan, toch zal er ook een groep zijn die graag fysiek contact wilt hebben. Fysieke beurzen zullen de komende tijd dan ook nog wel blijven bestaan, maar online beurzen zullen de komende tijd meer draagvlak creëren en wellicht het uiteindelijk ook wel overnemen van de fysieke beurzen. Real Estate Futureproof is goed op weg met het creëren van draagvlak voor -online beurzen.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

Wij hebben veel geleerd van de eerste online beurs en een online beurs vergt creativiteit en out of the box denken. Hoe presenteer je jezelf als bedrijf en als persoon, welke onderwerpen maak je bespreekbaar, welke content laat je zien en op welke manier, hoe ga je om met de breakout-sessies en hoe richt je je stand in, wat zijn eigenlijk de mogelijkheden naast alleen maar voor een camera zitten met op de achtergrond je (woon)kamer zichtbaar? De mogelijkheden zijn enorm en team Crozzroads is dan ook volop bezig met de ontwikkelingvan verschillende mogelijkheden op het gebied van online presenteren.     

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

Crozzroads staat bekend om te enthousiasmeren en het laten zien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van interactieve presentaties. Ook dit keer zullen wij iedereen verrassen. Op 30 juni, 1 juli en 2 jullie brengen wij ‘Crozzroads’ naar je toe.