Partners Real Estate Futureproof | Ditt, Mattijs Kaak

Geschreven door: Fay

29 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner Ditt, vertegenwoordigd door Eigenaar en Adviseur Mattijs Kaak.

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

Eerst en vooral heb ik genoten van Building Futureproof, dus was dat betreft is de keuze makkelijk. Daarnaast gebeurt het momenteel online dus het is ook goed om ook weer deel te nemen aan deze volgende succesvolle editie. Wat ook meespeelt is dat ik erg uitkijk naar de toekomst van het vastgoed. Er gebeurt momenteel zo veel en zo snel dat ik erg nieuwsgierig ben naar de daadwerkelijke toekomst op korte en lange termijn. Wat hebben we geleerd in de afgelopen periode, wat hebben we afgeleerd, wat blijft hangen, welke oude gewoonte hebben we snel weer terug. Er liggen veel kansen en er is veel innovatie, ik hoop ze allemaal te benutten en te ontdekken.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Als het gaat om ontmoeten, netwerken en kennisdelen dan gaat niets boven een fysieke ontmoeting. Hiervoor zijn beurzen als PROVADA, MIPIM en EXPOREAL perfect. Deze gaan niet door dus dan is dit het best denkbare alternatief. Het is heel goed dat het er is en ik kijk er naar uit. Het is bovendien efficiënt en duurzaam en ik ben dan ook benieuwd naar de toekomst van deze initiatieven. Misschien moeten traditionele beurzen korter en moet er een betere mix tussen on- en offline komen. Eerst twee dagen online seminars en pitches en dan een fysieke finale als afsluiter.

 

Tijdens de eerste editie op 16 april 2020 deden jullie ook mee. Kun je wat meer vertellen over wat jullie hebben georganiseerd en wat dit jullie heeft gebracht? 

Wij waren onderdeel van de workshop health&wellbeing. Het was leuk en interessant en ook een goede oefening. Wat we meenemen naar deze tweede editie is dat we de tafels kleiner houden, de onderwerpen meer toegespitst, ons nog beter voorbereiden en een moderator rol inzetten.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events?

Zie mijn antwoord op vraag 2. Ik zie de combinatie helemaal zitten. Dus veel meer mixed presence tussen off- en online. Een bijkomend voordeel van online is dat je alles op een later moment kunt terugkijken.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

Het succes van een beurs zit altijd in de voorbereiding. Plan, leg het echt vast in je agenda en zoek naar interessante seminars en mensen. Behandel het alsof het een fysieke beurs is, anders wordt het te vrijblijvend en heb je er niets aan. Grappig genoeg kan je bij een Teams-meeting echt niet te laat komen. Dat is bij een echte meeting ook not done, maar het gebeurt wel makkelijker.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

We gaan vanuit Anno-now.nl proberen de toekomst te voorspellen. Wat je ziet is dat overal de acute nood is opgelost. Stickers zijn geplakt en alles is corona en anderhalve meter proof. De vraag is echter wat gaat er nu echt veranderen, hoe organisaties gaan kijken naar de werkplek van de toekomst. Kijk en luister met ons mee en wie weet leer je er iets van!