Partners Real Estate Futureproof | ING, Peter Göbel

Geschreven door: Fay

26 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner ING, vertegenwoordigd door Peter Göbel, Algemeen Directeur Real Estate Finance Nederland.

 

Wat is voor jullie de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

Het is belangrijk voor ons om ook in deze tijden, waar fysieke ontmoetingen aan banden zijn gelegd, aan onze klanten te kunnen laten zien dat wij marktleider zijn, op het gebied van duurzaamheid, maar ook op innovatie. Op deze manier kunnen we onze klanten uitnodigen en ze blijven voorzien van informatie over de producten waar we mee bezig zijn. We hebben natuurlijk al veel dingen gedaan in het verleden en ik denk dat dit een goed platform is om die te laten zien. Klanten en niet-klanten kunnen ons bovendien op de ING REF stand benaderen voor informatie over het financieringslandschap en hoe wij dat zien. We blijven natuurlijk een bank die als primaire taak heeft om te financieren en via dit platform kunnen we mensen in algemene zin, directer bijstaan dan per mail of telefoon. Ik denk overigens ook dat dit de nieuwe manier wordt om jezelf te promoten.

 

Wat vinden jullie van dit initiatief? 

Mooi initiatief, goed dat jullie dit doen. Nadeel aan de huidige situatie is dat we allemaal thuis moeten blijven, maar voordeel is wel weer dat dit soort nieuwe dingen ontstaan. Daar zijn we graag bij. Nieuwe marktsomstandigheden leiden naar dit soort goede, nieuwe initiatieven. Ik ben heel benieuwd naar hoe dit eraan toe zal gaan.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events? Is het mooi voor ernaast, of een perfect alternatief? 

Ja, dit gaat een terugkomend iets worden. De meeste Nederlandse beleggers bezoeken de PROVADA, de MIPIM, de EXPO REAL. Ik denk dat dit een goede toevoeging is op deze offline beurzen en daarom gaan wij dit initiatief ook promoten. Bovendien is het hartstikke leuk als je de combinatie online-offline kunt vinden. Als een event ook online te volgen is, kunnen mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, toch even inloggen om een kijkje te nemen. Zo heb je tegenwoordig ook apps om aanwezig te zijn bij festivals  wanneer je er niet bij kunt zijn. Een ander voordeel van digitaal is dat de content wordt vastgelegd. Zo hebben we afgelopen jaar een seminar aan onze klanten gegeven over het verduurzamen van kantorenvastgoed. Hiervoor hebben we een reeks korte interviews vastgelegd op camera en je ziet dat de klanten daar best vaak op terugvallen. Het is dus ook een soort naslagwerk.

 

Hoe gaan jullie je voorbereiden voor deze online beurs? Gaan jullie specifiek van tevoren kijken naar wie er zijn of gaan jullie ernaartoe en zien jullie dan wel wie je spreekt?

Ik ga me absoluut voorbereiden. Het is mijn eerste keer, dus ik ga me hier zeker in verdiepen. Maar ik vraag me wel af wat je te wachten staat als je zo’n beurs ‘inloopt’. Of je bijvoorbeeld een gelijksoortige interactie kunt hebben met mensen, zoals op een normale beurs. Ik heb nog geen idee hoe dat in z’n werk gaat, dus ik laat me ook een beetje verrassen. Ik zal in ieder geval ervoor zorgen dat we vanuit ING voldoende content hebben om te laten zien. Voor mezelf ben ik van plan te gaan kijken wie de aanwezigen zijn en eventueel een afspraak maken.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn! Kunnen jullie alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

Ons programma is nog niet definitief, maar we gaan in ieder geval vertellen over onze duurzaamheidsacties en nieuwe productontwikkelingen. We gaan bijvoorbeeld een demo geven over onze nieuwe REF InsideBusiness: een digitaal portaal voor vastgoedklanten waar ze al hun leningsgegevens– informatie, risico’s, taxatierapporten, leningsovereenkomsten – 24/7 kunnen inzien. Hiermee krijgen ze een volledig beeld van hoe de bank de lening- en vastgoedportefeuille ziet en kunnen ze daarop acteren.