Partners Real Estate Futureproof | MAIN Energie, Ed Roele, Kees de Jong, Jantine van Oosten en Wouter Stouwdam

Geschreven door: Fay

26 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner MAIN Energie, vertegenwoordigd door Key Accountmanagers Ed Roele, Kees de Jong, Jantine van Oosten en Wouter Stouwdam.

 

Wat was voor jullie de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

Wij doen onze zaken al jaren op een persoonlijke manier. Bij ons betekent dat dat klanten een eigen accountmanager hebben waar direct contact mee kan worden opgenomen voor energiezaken. Om het persoonlijk contact gedurende de coronacrisis vorm te blijven geven, en omdat wij openstaan voor nieuwe initiatieven, richten wij ons op de digitalere manier. Real Estate Futureproof voorziet ons hierin.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Wij juichen deze initiatieven toe. Naast de mogelijkheid tot persoonlijk contact is het ook erg innovatief. Bovendien is het initiatief snel opgezet. Dit is exact de manier die bij ons past. Wij staan direct in contact met onze vastgoedklanten en kunnen daardoor snel inspelen op vraagstukken vanuit de branche.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events? Is het mooi voor ernaast of een perfect alternatief voor een fysieke beurs? 

Op dit moment is het een vorm die zo dicht mogelijk bij een normale beurs komt. We weten niet hoe lang de coronaperiode gaat duren, maar we weten wel dat het voorlopig effect heeft op beurzen en events. Onze verwachting is dat deze vorm van events ook in de toekomst gaat plaatsvinden. Juist daarom wilden wij hier snel aansluiten.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

Wij pakken deze beurs met net zoveel plezier op en zullen onze klanten en relaties ervan op de hoogte brengen dat wij aanwezig zijn en hen tevens ook uitnodigen. Uiteraard kijken wij van tevoren ook naar wie er allemaal aanwezig zal zijn.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

De Vastgoedbranche is een enorm dynamische markt waarin veel gebeurt en er genoeg zaken staan aan te komen die nu al op de agenda staan. Zo is er steeds meer wetgeving op het gebied van energie en duurzaamheid. Wij hebben reeds een aantal diensten ontwikkeld die hierop inspelen. Deze tonen wij uiteraard tijdens de beurs. Ontzorging is hierin heel belangrijk.