Partners Real Estate Futureproof | Ortec Finance, Marcel Straatman

Geschreven door: Fay

26 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we aan het woord aan onze partner Ortec Finance, vertegenwoordigd door Marcel Straatman, Senior Consultant.

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

De belangrijkste reden om mee te doen is het innovatieve karakter van de beurs. Ortec Finance is meer dan 25 jaar actief in de vastgoedwereld en innovatie is een van de kernelementen van het bedrijf. Daarom zijn we graag in gesprek met diverse partijen in de vastgoedmarkt. Deze beurs is hier een hele toegankelijke methode voor.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Ook in deze tijden is het belangrijk dat verschillende vastgoedspelers elkaar kunnen blijven treffen. Juist in deze tijd is vernieuwen en samenwerken misschien wel belangrijker dan ooit. Dit kan je niet alleen. Om op deze manier samen te kunnen komen is een mooi initiatief.

 

Tijdens de eerste editie op 16 april 2020 deden jullie ook mee. Kun je wat meer vertellen over wat jullie hebben georganiseerd en wat dit jullie heeft gebracht? 

We waren in april met enkele mensen enthousiaste bezoeker. We waren onder de indruk wat er in korte periode is neergezet, dat we nu graag als partner terugkomen.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events?

Ik zou het aanmoedigen als de virtuele beurs blijft bestaan. Vooral om kennis met elkaar te blijven delen. Daarnaast heeft de mens ook behoefte aan fysieke beurzen om contact te maken met elkaar. Het gaat wat mij betreft hand in hand.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

We bereiden ons met een projectteam voor op een aantal thema’s waar momenteel aandacht voor is. We zullen een aantal innovaties presenteren, waardoor zowel bekende als onbekende van Ortec Finance een goede indruk van ons krijgen. We zijn heel nieuwsgierig naar hoe het zal gaan verlopen en kijken uit naar dit mooie event.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

Ortec Finance is traditioneel actief op de financiële kant van de vastgoedsector met scenario planning, marktwaardering en vastgoedsturing. We hebben een paar interessante innovaties op het gebied van klimaatrisico’s, vastgoedwaardering en asset management. Over deze thema’s gaan we graag in gesprek met de deelnemers van de beurs.