Partners Real Estate Futureproof | Rabobank, Roel van de Bilt

Geschreven door: Fay

26 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner Rabobank, vertegenwoordigd door Roel van de Bilt, Directeur Rabo Real Estate Finance.

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

In deze tijd van corona is het niet makkelijk om mensen te ontmoeten. Bovendien zijn er minder mogelijkheden om onze kennis en inspiratie te delen met anderen. Als het offline niet kan, dan is online een prima alternatief, dat bleek wel uit de 1e pilot online beurs op 16 april. Maar ook natuurlijk uit de diverse individuele Teams-meetings met klanten. Onze prio blijft het helpen van onze klanten, zowel corona gerelateerd als regulier, maar daarnaast zijn we ook bezig met digitalisering, verduurzaming en andere trends in vastgoed. Corona gaat voorbij en dan willen we voor onze klanten klaar zijn voor de toekomst. Die ontwikkeling doen we samen met de markt en onze partners, die we hopelijk allemaal zullen zien op deze beurs.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Erg goed! Het zal nooit een volwaardig alternatief zijn voor een offline beurs, want informeel netwerken is toch echt anders. Maar het zal zeker aanvullend zijn. Ook in de toekomst omdat Corona de digitalisering ontegenzeggelijk aan het versnellen is.

 

Tijdens de eerste editie op 16 april 2020 deden jullie ook mee. Kun je wat meer vertellen over wat jullie hebben georganiseerd en wat dit jullie heeft gebracht? 

We zijn daar aanwezig geweest als deelnemer. Ook om simpelweg te proberen hoe het werkt. Wat ons opviel is dat je eigenlijk erg efficiënt kennis kan nemen van nieuwe ontwikkelingen, het goed kunt combineren met je reguliere werkzaamheden en dat je via de stands eenvoudig in gesprek kunt gaan met elkaar.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events? Is het mooi voor ernaast of een perfect alternatief voor een fysieke beurs? 

Waarom niet? Corona zal de wijze waarop we gaan werken veranderen. We zullen terugveren naar oud gedrag, maar zeker niet geheel. Dus waarom een alternatief als het ook aanvullend kan zijn?

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

De eerste keer hebben we gewoon aangemeld en zijn we virtueel komen kijken. Het was ook voor ons nog best even wennen. Maar het is zeker geen gek idee om wel afspraken te maken. Verder doen we deze editie mee als standhouder en dat vergt de nodige voorbereidingen. Zo zullen we bijvoorbeeld specifiek mensen op onze stand uitnodigen waarmee wijzelf en natuurlijk de bezoekers dan in gesprek kunnen over relevante onderwerpen.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

We zullen een keynote verzorgen en 3 ronde tafel sessies. Verder zullen we elke dag bepaalde events op onze stand organiseren, zoals een thema-ochtend, het uitnodigen van experts vanuit Rabobank als ook extern en korte momenten van kennisdelen. Vraag is of ook een digitaal netwerkmoment daar niet bij hoort? Hoe? Dat moeten we nog verzinnen!