Partners Real Estate Futureproof | Yardi, Richard Gerritsen

Geschreven door: Fay

26 mei 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner Yardi, vertegenwoordigd door Richard Gerritsen, Regional Director Continental Europe.

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

Er waren meerdere redenen. Het zit in de genen van Yardi om nieuwe initiatieven uit te proberen en partners hierin te ondersteunen. Ik heb persoonlijk ook veel passie voor innovatie en het uitproberen en ondersteunen van nieuwe dingen.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Ik kan mij herinneren dat ik even goed moest nadenken wat ik van het Real Estate Futureproof initiatief vond maar was al snel heel enthousiast. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat de eerste editie in april slechts een begin is van een compleet nieuwe manier van interactie tussen Proptech organisaties en hun potentiële klanten.

 

Tijdens de eerste editie op 16 april 2020 deden jullie ook mee. Kun je wat meer vertellen over wat jullie hebben georganiseerd en wat dit jullie heeft gebracht? 

Heel veel positieve reacties op de Yardi keynote en de ronde tafels. Er was veel positieve energie. Daarnaast heeft het ons ook een aantal leermomenten gebracht. Traffic naar een online stand genereren blijkt bijvoorbeeld heel anders te gaan dan op een fysieke beurs. Dat gaan wij de volgende editie anders aanpakken.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events?

Hier kan ik kort over zijn, absoluut! Ik verwacht dat de interesse in fysieke beurzen, en dan met name de grote massale evenementen, zal gaan dalen. Het is tijdrovend en duur en is niet bepaald een voorbeeld van sustainable zaken doen. Virtuele beurzen kunnen korter en zijn daardoor efficiënter. Daardoor is het veel beter mogelijk om kwalitatief goede content samen te stellen.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

Ik zie Yardi als een organisatie die constant probeert te leren en beter te worden. De voorbereiding en met name het aantrekkelijk maken van een bezoek aan onze virtuele stand is voor ons een aandachtspunt.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

Yardi gaat in ieder geval met interessante ronde tafels komen. Wij willen een live interview doen met een van onze klanten. Daarnaast willen een of meerdere demonstraties van nieuwe concepten geven die wij de komende periode in Europa gaan introduceren.