Partners Real Estate Futureproof | TBI WOONlab, Rudy van Gurp

Geschreven door: Fay

16 juni 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner TBI WOONlab, vertegenwoordigd door Hoofd Rudy van Gurp.

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

Deze tijd vraagt/roept om flexibiliteit, innovatie en digitalisatie, drie dingen die allemaal mooi samenkomen in REF. Daarbij hebben wij het afgelopen jaar hard gewerkt aan woonconcepten waarin deze ingrediënten terug te vinden zijn. Wij willen graag gebruik maken van de online beurs om meer bekendheid aan deze concepten te geven.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Dit toont de latente innovatiekracht in de vastgoedsector aan, die helaas regelmatig/meestal slecht uit de verf komt. Ik vind het dus super dat REF is ontstaan en dat het succesvol is. Ik heb ook echt genoten van de eerste beurs in april!

 

Tijdens de eerste editie op 16 april 2020 deden jullie ook mee. Kun je wat meer vertellen over wat jullie hebben georganiseerd en wat dit jullie heeft gebracht? 

We hebben toen meegedaan om ervaring op te doen. Om te kijken wie er komen en hoe het werkt. We hebben gekozen om actief een rondetafelsessie te hosten, omdat we van mening zijn dat als je nieuwe initiatieven wilt laten slagen, je niet langs de zijlijn kunt toekijken. De rondetafelsessie heeft ons zo enthousiast gemaakt, dat we nu besloten hebben ook een keynote geven.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events?

Het zou wat mij betreft absoluut een blijvend iets moeten zijn. Ik zie het als een aanvulling op offline beurzen, maar ik zie ook zeker kansen voor integratie tussen verschillende beurzen. Het fysiek ontmoeten blijft noodzakelijk om te kunnen connecten op onderbuikgevoel. De ‘klik’ is lastig digitaal te vervangen en dat is maar goed ook. Verbinding, creativiteit en innovatie zijn mensenwerk.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

We bereiden onze keynotes en ronde tafels inderdaad voor. Zelf kijk ik naar de deelnemerslijst, maar echt afspraken maken doe ik bij REF niet. Ik vond het ‘speedmeeten’ een goede manier om in korte tijd een aantal mooie gesprekken te hebben, hier kwamen nog een aantal mooie connecties uit.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

Zoals eerder gezegd hebben we hard gewerkt aan nieuwe woonconcepten en, meer specifiek, aan modulaire circulaire massief HOUTbouw concepten. We gaan het hebben over die concepten, waarvan we 2020 prototypes hebben staan, niet op een industrieterrein maar in de echte bewoonbare wereld. We richten ons met die concepten op schaalbare circulaire grondgebonden woningen.