Partners Real Estate Futureproof | Zig, Ron Seesing

Geschreven door: Fay

3 juni 2020

Tussen 30 juni en 2 juli vindt Real Estate Futureproof (REF) plaats, een innovatieve online beurs waar vastgoedprofessionals virtueel samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe projecten te promoten. Grote vastgoedpartijen partneren met REF, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om een keynote te geven, een virtuele beursstand te huren en rondetafelsessies te organiseren. Deze keer geven we het woord aan onze partner Zig, vertegenwoordigd door Ron Seesing, Co-Founder and CCO Zig Real Estate

 

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan de online beurs Real Estate Futureproof? 

De belangrijkste reden om deel te nemen is om in contact te komen met andere vastgoedorganisaties en leveranciers. Ons doel is om kennis en ervaring te delen, inspiratie te geven én om zelf inspiratie op te doen. En natuurlijk nemen wij graag organisaties mee in ons thema: ‘Het positieve effect van de digitale transitie en klantgerichtheid op je rendement’.

 

Real Estate Futureproof is in leven geroepen om er voor te zorgen dat, zelfs in tijden van lockdown, vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Het is de allereerste online beurs van de wereld specifiek voor vastgoed. Wat vind je van dit initiatief?  

Wij omarmen het initiatief van Real Estate Futureproof. Juist in deze periode, waarin je in contact wilt blijven met verschillende organisaties. Real Estate Futureproof biedt ons de kans om geïnspireerd te worden en zelf andere partijen te inspireren en te informeren. Uiteindelijk bevinden we ons allemaal in dezelfde situatie. Een situatie waarin we op zoek zijn naar een nieuwe manier van werken, die past bij deze tijd. De online beurs is een ideale en innovatieve manier om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren.

 

Zou een virtuele beurs zoals Real Estate Futureproof wat jou betreft een terugkomend iets moeten zijn? En hoe zie je de toegevoegde waarde in combinatie met de offline beurzen en events?

We komen uit een ‘offline’ tijdperk en waren binnen een week genoodzaakt om volledig online te gaan werken. In korte tijd hebben wij met elkaar laten zien dat we zonder problemen digitaal kunnen samenwerken. Online initiatieven zoals webinars en LinkedIn Live waren al bekend, maar een complete online beurs daarentegen is echt iets anders. De eerste editie van Real Estate Futureproof bewijst dat een online beurs waarde heeft en mensen op een unieke wijze bij elkaar kan brengen. Het maakt je als bezoeker, een stuk flexibeler. Je kunt eenvoudig vanuit het comfort van je eigen (thuiswerk-)locatie de sessies bijwonen die voor jou relevant zijn en toegevoegde waarde bieden.

Wat ons betreft is de online variant geen volwaardig alternatief voor de fysieke beurs, omdat mensen en organisaties toch vaak (ook) de behoefte hebben om elkaar te zien en te spreken op locatie. Juist door een combi van de virtuele en de fysieke beurs, kun je volgens mij mooie resultaten behalen.

 

Hoe bereidt jouw bedrijf zich voor op een online beurs? 

De voorbereiding voor een online beurs, is voor ons niet veel anders dan voor een offline beurs. Voorafgaand aan een event bepalen we intern samen de agenda. Als bezoeker kun je bij een online beurs wel selectiever en daardoor effectiever zijn. Je hebt de mogelijkheid om gericht de sessies te kiezen die relevant voor jou zijn.

 

Leuk dat jullie op de volgende editie (30 juni – 2 juli) aanwezig zijn. Kan je alvast een sneak preview geven over wat jullie dan gaan doen? 

Jazeker. Onze keynote en ronde tafels geven invulling aan het thema: ‘Het positieve effect van de digitale transitie en klantgerichtheid op je rendement’. Hiervoor hebben we een dagelijkse ronde tafel gepland van 11:30 tot 11:55 uur, waarin wij de bezoekers meenemen in dit thema. Wij praten o.a. met ASR, Bouwinvest, huurpaspoort en Sydney Brouwer. De afsluiter gaat over een onderwerp waar veel organisaties iets van kunnen leren. Donderdag om 12:00 uur sluit Sydney Brouwer namelijk af met een keynote over Klantgericht Leiderschap. Hij vertelt over de waarde hiervan voor organisaties en staat stil bij de masterclass, die we in het najaar samen voor vastgoedorganisaties gaan organiseren. Wij hopen met deze invulling onze kennis maximaal te kunnen delen en veel vastgoedorganisaties te inspireren.